T-Mining geslecteerd als imec istart startup

LEUVEN, 1 juni 2017 – Imec, ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, maakte vandaag bekend dat in het eerste kwartaal van 2017 zes beloftevolle starters werden geselecteerd voor het imec.istart programma. Imec.istart ondersteunt tech start-ups bij het op de markt brengen van hun idee of product. De starters die nu toegetreden zijn mikken op uiteenlopende marktsegmenten, van educatieve games tot artificiële intelligentie. De komende 6 tot 18 maanden krijgen ze toegang tot financiële steun, professionele coaching en allerhande faciliteiten op maat van startende ondernemingen.

“Het imec.istart-portfolio bestaat ondertussen uit meer dan 130 start-ups. Om hun slaagkansen zoveel mogelijk te verhogen, hebben we geïnvesteerd in een aantal gespecialiseerde trajecten  – zoals ‘Blue Health’, ‘Logistics & Mobility’ en sinds kort ook ‘Media, Telecom & Entertainment’. Via deze trajecten krijgen de starters nog extra ondersteuning van grote spelers uit hun domein,” zegt Sven De Cleyn, imec.istart program manager. “Starters ervaren die industrie-specifieke ondersteuning als een absolute meerwaarde. In het eerste kwartaal van 2017 hebben 24 van de 44 imec.istart-kandidaten hun project ingediend via één van deze trajecten. Uiteraard blijven ook start-ups buiten deze gespecialiseerde tracks meer dan welkom bij het imec.istart programma.”

T-Mining (Antwerpen): verbeteren van de efficiëntie en veiligheid van container logistiek via blockchain

Vanuit hun jarenlange ervaring in de logistieke sector, ontwikkelde het T-Mining team een innovatief blockchain platform om specifieke informatie en rechten die verbonden zijn aan een container uit te wisselen. In de haven van Antwerpen loopt momenteel een pilootproject waarvan de eerste resultaten veelbelovend zijn. Deze oplossing biedt dan ook verschillende mogelijkheden om logistieke processen verder te digitaliseren en te optimaliseren.